1000 KILOMETARA POVRATKA SEBI

1000 kilometara povratka sebi knjiga je o Caminu, čuvenom hodočašću u Santiago de Compostelu. No, više od toga, ovo je knjiga o ljubavi. Jer, pisati o Caminu i ne znači drugo doli pisati o ljubavi. Ljubavi prema sebi, ljubavi prema drugima, ljubavi prema ljubavi. I reći da je ovo tek još jedna knjiga o Caminu bilo bi isto što i reći da je Neruda tek još jedan pjesnik fasciniran i zaokupljen vječnom i nepresušnom temom ljubavi.

U tom smislu, 1000 kilometara povratka sebi knjiga je koja, kroz autorov introspekcijski putopis i osobno iskustvo, refleksije i duboka promišljanja koja koketiraju s ozbiljnim filozofskim idejama, susrete s drugim peregrinosima koji variraju od šaljivih anegdota do egzistencijalnih dvojbi i pravih životnih drama, te opise španjolskih pejsaža, gradova i mjestašca koji zbog ganuća tjeraju suze na oči, potvrđuje kako su i ljubav i Camino vječne teme o kojima se nikad neće moći prestati progovarati.

O ljubavi i o tetovaži koju Camino ostavlja na čovjekovu dušu već se odavno sve zna. Ipak, čitajući baš ovu knjigu i baš ovo iskustvo osjećat ćete se kao da i o ljubavi i o Caminu čitate prvi put. I taj prvi put bit će oslobađajući, prepuštajući i sveprožimajući. Autor ljubav filigranski pronalazi u djelima, namjeri i činjenju, a također precizno secira što ljubav – nije.

Posebno poglavlje knjige, kao iskusni menadžer, autor je posvetio vrijednim poukama Camina za kolege menadžere koje su, zapravo, svima univerzalno korisne.

Posebno poglavlje knjige, kao iskusni menadžer, autor je posvetio vrijednim poukama Camina za kolege menadžere koje su, zapravo, svima univerzalno korisne.

27,00 € (203,43 kn) uključ. PDV

Kupi odmah

Opis

Spustio sam gard, raširio krila i odbacio sve obrane. Primao sam prsima. U sebe. S povjerenjem. I bez straha. Prepustio sam se kao što se ptica prsima prepušta strujanjima i vjetrovima. Osjetio sam se oslobođeno, a pritom nimalo ranjivo. Primio sam u sebe sliku života kakav želim odsad živjeti. Nisu to bile odluke ili odgovori na pitanja, nego izostanak strepnji i razgrnuta zavjesa iza koje su stajali sjaj i jasnoća. Lakoća hrabrosti. Bila je to rijetka prilika najčišćeg pogleda u dijamant vlastitih, a zapravo univerzalnih prioriteta i vrijednosti. Odbacujući slojeve i slojeve smeća, čovjek kad-tad ugleda izvor. Želio sam zauvijek ostati u tom trenutku.

Vidio sam svoju djecu, naše avanture i naše vrijeme. Vidio sam nas kako putujemo još više i češće. Razgovaramo o svemu. Vidio sam prijatelje, poznanike i druženja. Smijeh, radost susreta, bratstvo i ljudikanje. Vidio sam stvaranje i stvaralaštvo, posvećenost korisnom. Rad zbog oplemenjivanja, a ne materijalne egzistencije ili važnosti ega. Vidio sam zdravlje i vitalnost koja pršti od energije. Tijelo koje se napaja u fontani duha, i dobar je partner radoznaloj duši, a ne tijelo koje je bezdušje slomilo. Vidio sam ljubav kakvu želim i kakvu svi zaslužujemo.

Dodatne informacije

Autor

Trupčević, Boris

Dimenzije

152 x 226 mm

Broj stranica

372

Izdavač

Rafinerija ideja

Uvez

Meki