1000 KILOMETARA POVRATKA SEBI

1000 kilometara povratka sebi knjiga je o Caminu, čuvenom hodočašću u Santiago de Compostelu. No, više od toga, ovo je knjiga o ljubavi. Jer, pisati o Caminu i ne znači drugo doli pisati o ljubavi. Ljubavi prema sebi, ljubavi prema drugima, ljubavi prema ljubavi. I reći da je ovo tek još jedna knjiga o Caminu bilo bi isto što i reći da je Neruda tek još jedan pjesnik fasciniran i zaokupljen vječnom i nepresušnom temom ljubavi.

Posebno poglavlje knjige, kao iskusni menadžer, autor je posvetio vrijednim poukama Camina za kolege menadžere koje su, zapravo, svima univerzalno korisne.

27,00 € (203,43 kn) uključ. PDV

Kupi odmah

Opis

Spustio sam gard, raširio krila i odbacio sve obrane. Primao sam prsima. U sebe. S povjerenjem. I bez straha. Prepustio sam se kao što se ptica prsima prepušta strujanjima i vjetrovima. Osjetio sam se oslobođeno, a pritom nimalo ranjivo. Primio sam u sebe sliku života kakav želim odsad živjeti. Nisu to bile odluke ili odgovori na pitanja, nego izostanak strepnji i razgrnuta zavjesa iza koje su stajali sjaj i jasnoća. Lakoća hrabrosti. Bila je to rijetka prilika najčišćeg pogleda u dijamant vlastitih, a zapravo univerzalnih prioriteta i vrijednosti. Odbacujući slojeve i slojeve smeća, čovjek kad-tad ugleda izvor. Želio sam zauvijek ostati u tom trenutku.

Vidio sam svoju djecu, naše avanture i naše vrijeme. Vidio sam nas kako putujemo još više i češće. Razgovaramo o svemu. Vidio sam prijatelje, poznanike i druženja. Smijeh, radost susreta, bratstvo i ljudikanje. Vidio sam stvaranje i stvaralaštvo, posvećenost korisnom. Rad zbog oplemenjivanja, a ne materijalne egzistencije ili važnosti ega. Vidio sam zdravlje i vitalnost koja pršti od energije. Tijelo koje se napaja u fontani duha, i dobar je partner radoznaloj duši, a ne tijelo koje je bezdušje slomilo. Vidio sam ljubav kakvu želim i kakvu svi zaslužujemo.

Dodatne informacije

Autor

Trupčević, Boris

Dimenzije

152 x 226 mm

Broj stranica

300

Izdavač

Rafinerija ideja

Uvez

Meki