URLIKANJE, NAJMOĆNIJI ALAT DEMOKRACIJE

Udruga Glas poduzetnika od inicijative na Facebooku polako postaje nacionalni pokret sposoban promijeniti Hrvatsku

15,79 € (118,97 kn) uključ. PDV

Kupi odmah

  TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
 • SKU: 978-953-58503-7-3
 • Categories: ,
 • Dimensions 128 × 203 mm
 • Autor:

  Birtić, Tomislav

 • Broj stranica:

  240

 • Izdavač:

  Rafinerija ideja

Opis

Nekoliko noći Hrvoje Bujas nije mogao spavati. Triput na dan pio je po dva Normabela za smirenje. Njegov posao, Crno jaje – devedeset posto vezan uz uslužne djelatnosti, turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, frizeraje, kozmetički salone… – bio je ugrožen. Lockdown će sve zatvoriti. Tog je dana promet bio nula kuna naspram, tih dana u godini, uobičajenih dvjesto, dvjesto pedeset, čak i tristo tisuća kuna. Ljudi ne da nisu kupovali, nego su tražili povrat novca za plaćeno prije mjesec dana, jer ponude nisu iskoristili. Crno jaje kupcima je vratilo više od milijun i pol kuna. Katastrofa. Iznimno teška situacija za dvanaest zaposlenih. Svi u petnaest godina stvaranom snažnom teamu, ekipi koja drži brendove GoHome, Crno jaje i Osiguraj.me, strahovali su za posao. “Vlada je izašla s prijedlogom mjera temeljenih na odgodama plaćanja poreza i doprinosa. Ministar financija Marić izjavio je da je javni sektor siguran, da su plaće osigurane. Mislio je dobronamjerno, ali meni je zazvonilo. Nekako me taklo”, govori Bujas. “Najavili su da će sudjelovati s manjim udjelom u plaćama, ali nisu definirali koliki bi udio trebao biti. Mjere su bile neadekvatne, 17. ožujka 2020. napisao sam post na Facebooku”.

Dan poslije, 18. ožujka, ekspertica za odnose s javnošću i komunikacijska savjetnica Aleksandra Kolarić poslala mu je poruku na Messengeru. Možda su u životu popili kavu i dvaput se pozdravili na ulici. Nisu prijatelji, čak ni poznanici. Jedva poznanici s Facebooka. No, pročitala je post u kojem je predložio adekvatne ili, hajde, adekvatnije mjere, kojima bi Vlada pomogla da svi zajedno, i privatni i javni sektor, prežive nadolazećih šest mjeseci.
“Hrvoje, možete vi svi postati na Faceu, ništa se neće dogoditi. Da biste postigli cilj i pokrenuli Vladu, morate se okupiti u inicijativu i kao inicijativa izaći s konkretnim zahtjevima”, napisala mu je.
“Zašto baš ja? Jesam li ja za to?” pitao je Bujas.
“Baš ti si za to. Imaš petlje, direktan si u izričaju i duboko zainteresiran. Tko će ako nećeš ti?”

Dodatne informacije

Dimenzije 128 × 203 mm
Autor

Birtić, Tomislav

Broj stranica

240

Izdavač

Rafinerija ideja

Recenzije (0)

There are no reviews yet.

Be the first to review “URLIKANJE, NAJMOĆNIJI ALAT DEMOKRACIJE”